Etapa I

Start în Bucovina


Între 27 septembrie și 3 octombrie a.c, în județul Suceava, s-a desfășurat segmentul intitulat Întâlniri din etapa I campaniei ”Acțiunea Bucovina Curata".

Au fost cinci întâlniri cu tinerii din localitățile Vatra Dornei, Radauti, Suceava, Putna și Gura Humorului. A mai fost o vizita la fabrica de ape minerale "Aqua Carpatica", o întâlnire cu lucrătorii de acolo, precum și o întâlnire la Putna cu sătenii.

Toate au avut același scop: sa lanseze campania și sa explicam tuturor ce dorim cu ea.

Și sponsorul nostru și noi, asociația "România prinde radacini", am dorit sa nu facem ședințe educative cu publicul, ci sa cream un eveniment care poate fi asociat cu scopurile campaniei. S-a lansat o carte de nuvele, "Vin ramele", a bucovineanului Mihai Tatulici, dar ea a fost oferita gratuit tuturor celor care acceptau sa semneze adeziunea la ideea de a face Bucovina curata.

Au semnat adeziunea aproape 2000 de oameni, au primit cartea în dar, și au ascultat pledoariile pentru o Bucovina curata susținute de Cornel Nistorescu, Mirel Curea, Ioan Cristescu, Vasile George Dancu, Sorin Freciu și avocatul Lucian Bondoc.

Au vorbit și primarii, a vorbit și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului județean Suceava.

Toată lumea a pledat pentru o Bucovina mai curata,dar nu opiniile invitaților au creat esență acestor întâlniri ci atitudinea locuitorilor.

Dacă vreți o concluzie după acest început,iată opinia unui elev din Gura Humor ului și a unui profesor din Vatra Dornei: campania asta ar fi trebuit sa înceapă acum 30 de ani.

Urmeaza o noua secventa, pe care o vom pregati dupa discutiile cu sponsorul nostru ”Aqua Carpatica”. Vor intra in actiune responsabili de comunitati pe care i am numit impreuna cu primarii.

Aceasta noua etapa se va desfasura pana la anul viitor, cand ne vom reintalni, in aceeasi formula, intre 27 septembrie si 03 octombrie.

Puteti urmarii, in cele ce urmeaza, imagini de la prima Etapa.

Media

Comunicat

Galerie